+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

SESTAL SE JE NAJVIŠJI ORGAN ZVEZE

skupscina1

skupscina1V sejni sobi Vrtnice v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS-Soča je bila 16. februarja 6. redna seja Skupščine Zveze paraplegikov Slovenije. Skupščino sestavljajo po trije delegati iz vseh devetih pokrajinskih društev, vodi pa jo predsednica Mirjam Kanalec.
Po pregledu zapisnika in realizaciji vseh sklepov so člani skupščine pričeli z delom. V obsežnem dnevnem redu so najprej prisluhnili predsedniku Danetu Kastelicu, ki predstavil obsežen finančno programski plan Zveze za leto 2012. Dotaknil se je vseh desetih pomembnih sklopov programa kot so: obnovitvena rehabilitacija, osebna asistenca, kulturna in športna dejavnost, interesne dejavnosti in drugo. Po razpravi je Skupščina program sprejela in potrdila.skupscina2
Člani skupščine so z velikim zanimanjem prisluhnili tudi poročilu in planu o končni dograditvi Doma paraplegikov v Pacugu, ki ju je pripravil direktor doma Jani Trdina. V poročilu so se seznanili z številnimi aktivnostmi, ki so se v letu 2011 izvajale v domu. To so bile predvsem skupinske akcije Zveze in pokrajinskih društev kot so: Dnevi kulture, srečanja socialno izključenih, srečanje novih članov in svojcev, kopalni dnevi, seje sprejemi itd.
Plan o nadaljevanju gradnje tako potrebnega doma pa tudi vnaprej ni tak kot bi si ga želeli. Žal, bo dom (zaradi še neizgrajenega nastanitvenega dela ter nepokritega bazena) tudi v letu 2012 še vedno deloval v okrnjenih zmožnostih. V projektu Intersoc se nadejamo pridobitve evropskih sredstev, ki bi omogočale začetek nadaljnje gradnje tako nastanitvenega dela, kot pokritje bazena. Sodelovali pa bomo tudi na skupnem projektu Overcome challenges s sorodnimi organizacijami iz Češke, Danske, Švice, Slovaške in Nizozemske. V letošnjem letu pa bomo z vgradnjo klimatskega sistema in nakupom jedilnih mest, dvignili tudi kvaliteto bivanja v poletnem času. Predvidevamo tudi izboljšavo na solarnem sistemu, ki nam bo znižal tekoče stroške z ogrevanjem sanitarne vode. Te aktualne podatke bodo delegati pokrajinskih društev posredovali članom v svojih društvih. Po razpravi je Skupščina poročilo in plan potrdila.
skupscina3Po obsežni razpravi so delegati med akte Zveze sprejeli Pravilnik o kompenziranju invalidnosti in Pravilnik o volitvah, za tem pa obravnavali zadnjo točko dnevnega reda – Pobude in vprašanja. Bilo je kar nekaj zanimivih vprašanj na katera so odgovarjali predsednik Zveze, direktor doma, in predsednica Skupščine.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd