+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

SLIKARSKA RAZSTAVA BENJAMINA ŽNIDARŠIČA IN JANIJA BEVCA NA ROJSTNIH JESENICAH

FOTOGRAFIJE
GALERIJA SLIK

thumb_26092008310.jpgV salonu DOLIK na Jesenicah je bila 26. septembra odprta likovna razstava v letošnjem letu umrlega našega slikarja Janija thumb_img_6079.jpgBevca. S tem se mu je izpolnila želja, da bi razstavljal v kraju, kjer se je rodil in preživljal mladost. Žal, so mu željo šele po smrti izpolnili svojci, prijatelja slikar Benjamin Žnidaršič in študent umetnostne zgodovine Jaka Racman ter razstavni salon DOLIK. Na razstavi se je s svojimi deli pridružil še Benjamin Žnidaršič.

Slikarska pot Janija Bevca, ki je svoja dela ustvarjal s čopičem v ustih, se je končala na dan letošnjega kulturnega praznika. Bil je zelo uspešen slikar in tudi štipendist mednarodnega združenja slikarjev, ki rišejo z usti ali nogami. Njegova slikarska pot ni bila dolga, tudi število del, ki so na njej nastala, ni veliko. So pa mnoga med njimi odmevna in za seboj zapuščajo globoko sled.

Njegovo ustvarjalno pot in likovna dela ter dela Benjamina Žnidaršiča je orisal in predstavil študent 4. letnika umetnostne zgodovine in že dokaj dober poznavalec Jaka Racman. Na trenutke je bila otvoritev razstave kar ganljiva, ko sta Jože Varl, ki je program povezoval in Jaka Racman obudila spomin na našega ustvarjalnega in prezgodaj umrlega umetnika. Jani je namreč imel še veliko načrtov in idej, ki pa se žal, nikoli ne bodo uresničili.

Odprtje razstave je s krajšim koncertom popestril ženski pevski zbor Milka Škoberneta pod vodstvom zborovodje prof. Marka Muleja.

Številni gostje, Janijevi svojci, prijatelji in drugi ljubitelji likovnih del pa sov spomin na  razstavo dobili lično zgibanko, v kateri je predstavljena Bevčeva ustvarjalna slikarska pot in nekatera dela. Slika na naslovnici zgibanke je delo našega slikarja Branka Rupnika.
Razstava bo odprta do 22. oktobra 2008

 


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd