+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LIKOVNA DELAVNICA ANKARAN 2008

ČLANEK SLOVENSKO MORJE

FOTOGRAFIJE

thumb_ankaran2008-4.jpgDruštvo paraplegikov Istre in Krasa (DPIK)  je 25. septembra 2008 v sodelovanju z Mestno thumb_ankaran2008.jpgobčino Koper, hotelskim podjetjem Adria Ankaran in Javnim skladom RS za ljubiteljsko kulturno dejavnost, organizirati že četrto likovno delavnico za invalidne in neinvalidne umetnike na območju obale. Delavnice, ki jo je vodil likovni pedagog Rajko Čauševič se je preko 30 slikarjev in sicer iz petih invalidskih in štirih ne invalidskih organizacij.

Pri slikanju smo dali poseben poudarek  razvoju domišljije in thumb_ankaran2008-1.jpgizmenjavi izkušenj med slikarji. Slikali smo na temo morje. Težili smo k temu, da so udeleženci pod mentorskim vodstvom likovne naloge rešili na čimbolj ustvarjalen, samosvoj način. Druga bistvena stvar delavnice pa je bilo povezovanje invalidnih in neinvalidnih slikarjev pri likovnem ustvarjanju, ki nikakor ne more razdvajati dveh v bistu thumb_ankaran2008-5.jpgrazličnih načinov življenja. Vsi smo med seboj povezani še posebno pri delu in razvijanje estetskega čuta, pridobivanje zmožnosti doživljanja lepote v naravi in umetninah, razvijanje odnosa do kulturne dediščine, hkrati pa si skupaj oblikujemo odnos do slikarstva. V Campu Adia Ankaran se vsi izredno dobro počutimo. Kamp v Ankaranu je idealen kraj za ustvarjanje, posebno v tem času, ko je ob morju še veliko sonca. Poleg tega je ankaranska Adria na vsakem koraku prilagojena osebam z vsemi oblikami invalidnosti. Vodstvo hotela, z direktorjem Igorjem Lebarjem na čelu, nas spodbuja k pripravi podobnih prireditev in je slikarje tudi prišel v dopoldanskem času tudi pozdravit.

Na tokratnem srečanju smo zabeležili slikarje ki rišejo z usti, nogami in neinvalidne slikarje. Slikarji so ob morju pripravili še zanimivo slikarsko razstavo iz svojega širokega slikarskega opusa. Slikarsko delavnico je s kamerro spremljal Elio Velan – urednik italijanskega programa na TV Kpoper – Capodistria, ki bo v naslednjih dneh tudi pripravil oddajo o tem dogodku.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd