+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

SPOROČILO ZA MEDIJE, za objavo

 

SREČANJE POSLANCEV IN ŽUPANOV Z INVALIDI

POSTOJNA, 16. april 2007 –  Društvo paraplegikov Istre in Krasa v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije vsako leto pripravlja srečanje s poslanci in župani na področju svojega delovanja. Tokrat so v petek, 20. aprila 2007 ob 16.uri na turistično kmetijo Hudičevec povabljeni poslanci, župani in predstavniki medijev z območja Krasa in sicer občin: Ilirska bistrica, Pivka, Hrpelje-Kozina, Divača, Sežana, Komen in Postojna.

 

 

Društvo si prizadeva vse svoje ustvarjalne moči usmeriti v povezovanje in pomoč našim članom na vsem območju svojega delovanja. Poseben poudarek ob delu bomo dali tistim članom, ki bolj od drugih potrebujejo pomoč na domu. Zato si želimo z lokalno oblastjo in poslanci oblikovati takšno povezavo, ki bo zagotavljala soglasno reševanje temeljnih vprašanj, od katerih bo odvisna naša skupna prihodnost. Veselimo se, da nam bodo lahko stali ob strani predvsem pri reševanju socialnih vprašanj in tisih problemov, ki se dotaknejo naše invalidnosti. Prepričani smo, da so naša srečanja lahko uspešna tudi za druga področja kot so: zaposlovanje invalidov, prepoznavanje potreb invalidov, vzojni in izobraževalni proces, kulturni in družbeni razvoj in tudi za druga pomembna področja, ki lahko prispevajo k vključevanju invalidov v normalno življenje. Ob prijetnem pogovoru bomo člani društva gostom predstavili naše delo in opozorili na perečo problematiko v občinah. V dialogu s predstavniki oblasti hočemo opozoriti, da so stari pristopi, ki so v veliki meri temeljili na usmiljenju in domnevni nemoči invalidov, preživeli. Invalidi zahtevamo pri vključevanju enake možnosti in dostop do vseh družbenih koristi, kar pomeni možnost integriranega izobraževanja, dostop do novih tehnologij, zdravstvenih in socialnih programov ter športnih in drugih aktivnosti.

 

Zavedamo pa se tudi svojih obveznosti, da ob tem tudi sami po svojih sposobnostih prispevamo svoj delež pri najbolj pomembnih odločitvah in prizadevanjih ustvariti prijazno okolje in dobro počutje za vse vaše občane.

 

Benjamin Žnidaršič

 

Predstavnik za stike z javnostmi

 

Zveza paraplegikov Slovenije

 

Kontakti:

 

Benjamin Žnidaršič, Društvo paraplegikov Istre in Krasa, gsm: 041 741 750, e-naslov: benjamin.znidarsic@guest.arnes.si

 

 

 

Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd