+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

STRELJANJE-DRŽAVNO PRVENSTVO IN NAŠI STRELCI ODLIČNI

BILTEN

Na moderniziranem strelišču Krim v Ljubljani, ki nudi vse pogoje za strelska tekmovanja na najvišji ravni, je 2. aprila 2022 potekalo državno prvenstvo v parastrelstvu. Tekmovanje je v sodelovanju z Mestno strelsko zvezo pripravila Zveza za šport invalidov Slovenije – Slovenski paraolimpijski komite.
Med številnimi udeleženci so na tekmovanju nastopili tudi nekateri najboljši parastrelci paraplegiki in tetraplegiki iz pokrajinskih društev Zveze paraplegikov Slovenije. Strelke in strelci so tekmovali v streljanju s serijsko in standardno puško ter zračno pištolo. Tekmovali so v ekipni in posamični konkurenci.
V moški konkurenci je v skupini SH1 (serijska puška) naslov državnega prvaka osvojil Franc Pinter DP-MB (372), drugi je bil Franc Jožef DP-MS (356).
V streljanju s standardno puško je prav tako zmagal Franc Pinter DP-MB (621,2), drugi je bil Franc Jožef DP-MS (596,1).
V skupini SH2, kjer težje gibalno ovirani strelci streljajo z naslonom je naslov  najboljšega v streljanju s serijsko puško osvojil Siniša Jeremič DP-KP (376), drugi je bil Aleš Vrhovc DP-LJ (370).
Med strelci, ki so streljali s standardno puško je državni prvak postal Franček Gorazd Tiršek DP-CE (631,5), drugo mesto si je pristreljal Siniša Jeremič DP-KP (617,1), tretji pa je bil Aleš Vrhovc DP-LJ (611,8).
V streljanju z zračno pištolo je največ krogov (551) nastreljal Anton Bavec DP-LJ, drugi je bil Gašper Peček DP-NM (407).
V tekmovanju s serijsko puško je tekmovala tudi Vesna Novak (DP-CE) in dosegla 283 krogov.
Ekipno tekmovanje je potekalo v skupini SH1 (serijska puška), kjer so prvo mesto osvojili strelci iz DP Istre in Krasa (964) in v skupini SH2 (serijska puška), kjer so državni prvaki postali strelci iz DP Prekmurja in Prlekije (1074).
Za nemoten potek tekmovanja je skrbel vodja Žiga Kobaševič, glavna sodnica pa je bil Elvira Valant.

E: dpik.koper@gmail.com