+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

SVETOVNI DAN NAMIZNEGA TENISA V CIRIUS-u

Mateja Pintar ambasadorka evropskega prvenstva v namiznem tenisu
FOTOGRAFIJE
V Centru za usposabljanje invalidne mladine v Kamniku (CIRIUS) so 6. aprila 2017 obeležili svetovni dan namiznega tenisa. Direktor zavoda Goran Pavlič je ob tem pripomnil: „Čeprav so naši otroci gibalno ovirani, to ne pomeni, da ne morejo biti športniki. Treba jim je le pokazati pravo pot in jih usmerjati.«
Ob tej priložnosti je Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite mladim športnikom podarila tri namiznoteniške mize, učencem in dijakom pa so se predstavili tudi igralci namiznega tenisa Zveze paraplegikov Slovenije – Mateja Pintar, Andreja Dolinar, Barbara Meglič, Bojan Lukežič,  Primož Kancler, Ljubiša Gajič, reprezentant  Luka Trtnik in košarkar Marko Milič.
Predsednik ZŠIS-POK Damjan Lazar je na srečanju pripomnil, da bo zveza v jeseni v Laškem izvedla največje tekmovanje športnikov invalidov v Sloveniji – Evropsko prvenstvo v namiznem tenisu, katerega ambasadorka bo naša zlata paraolimpijka iz Aten Mateja Pintar. Omenil je še, da je Slovenija tudi v končnem izboru za prireditelja svetovnega prvenstva v letu 2018. Še prej pa našo reprezentanco čaka tudi nastop na izredno močnem mednarodnem namizno teniškem turnirju, ki bo med 6. in 9. majem potekal v športni dvorani Tri Lilije v Laškem.
Športno obarvan dogodek so gojenci zavoda popestrili z glasbenimi točkami, nato pa z reprezentanti in Markom Miličem odigrali tudi nekaj setov.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd