+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

TRETJI DAN DNEVI KULTURE – RECITAL POETOV

FOTOGRAFIJE

Prireditve v Domu paraplegikov v Pacugu se kar vrstijo. In tako smo tretji dan kulturnega tedna namenili recitalom naših poetov – Ljubice Jančar, Darinke Slanovec, Marjetke Smrekar, Gordane Kitak in Benjamina Žnidaršiča. Sodelovala je tudi pesnica Marija Grbec – Kaligarič.
V goste in k sodelovanju pa vsako leto (tokrat že četrtič) povabimo tudi Društvo animatorjev Norma 7, s katerim že vrsto let odlično sodelujemo. Društvo z zadovoljstvom sodeluje v našem programu in tako izkazuje spoštovanje in pomembnost namena in cilja druženja različnih ustvarjalcev članov ZPS in njihovih številnih gostov.
Predsednica društva Vlasta Rebek, ki je program na kulturnem večeru povezovala, je med drugim pripomnila: »Dnevi kulture invalidov je nadvse pomemben projekt in vsa pohvala pronicljivosti organizatorjev, ki se zavedajo pomena tovrstnih dogodkov. Ob tem mislimo na Benjamina Žnidaršiča in šele čas bo pokazal obsežnost in pomen njegovih posameznih akcij. Lastna obremenjenost z majhnostmi, ki nas obkrožajo v vsakdanjem življenju, nam namreč pogosto zakriva doprinos kvalitete življenja invalidnih oseb.
Nekaj svojih pesmi so naši pesniki prebirali sami, nekaj pa recitatorke Društva Norma 7 in člani Zveze. Posebej  pa je navdušil recitatorski par Majda Birsa (Norma) in Metod Zakotnik Metod Zakotnik (ZPS), ki sta predstavila duhovite pesmi Ferija Lajnška, napisane za njo in njega.
Prelep kulturen večer je z lepimi melodijami popestrila komorna skupina INSTRUMENTALIS (flavta, kitara, mandolina).


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd