+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

V PIRANU ŽE 48. EX-TEMPORE

piran 055

piran 055FOTOGRAFIJE

Obalne galerije Piran so letos priredile že 48. mednarodni slikarski ex-tempore, obenem pa je potekal tudi 14. ex-tempore keramike. Gre za najstarejši ex-tempore v Evropi z neprekinjenim delovanjem, ki vsako leto privabi umetnike iz več kot desetih držav. Na ex-temporu sta sodelovala tudi naša Vojko Gašperut, ki se je uvrstil tudi na razstavo in Benjamin Žnidaršič.

Slikarski ex-tempore in ex-tempore keramike sta pod skupnim imenom Ex-tempore Piran 2013 potekala od 31. avgusta pa do 7. septembra, ko je na Tartinijevem trgu sledila slavnostna podelitev nagrad in odprtje razstav v Mestni galeriji Piran. Tu bodo umetniška dela obiskovalcem na ogled vse do 29. septembra.

Mednarodna strokovna žirija, ki so jo sestavljali Giuliana Carbi iz Italije ter Dejan Mehmedovič in Andrej Medved iz Slovenije, je izmed vseh del izbrala dela za razstavo ter podelila osrednjo nagrado grandprix, ki jo je tokrat dobil Janko Kastelic iz Sežane. Podelili so tudi velike odkupne nagrade, nagrado za mladega avtorja in častna priznanja. piran 108

Zamisel o organiziranju posebnega slikarskega dogodka se je pred 48 leti porodila skupini piranskih likovnikov, idejni oče prireditve pa je bil Pavle Zamar Zappa. Likovniki od vsepovsod so v točno odmerjenem času ustvarjali dela, ki jih je strokovna žirija nato ocenila in nagradila.
Piranski ex-tempore je edina tovrstna likovna manifestacija tekmovalnega značaja v organizaciji Obalnih galerij Piran, ki se je udeležujejo profesionalni in ljubiteljski likovniki ter keramičarji iz več kot desetih držav. Obenem prireditev predstavlja pomemben segment turistično-kulturne ponudbe v Slovenski Istri, še piše na straneh Obalnih galerij Piran.

 


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd