+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

ULIČNA KOLONIJA Z LITERARNIM MARATONOM

 FOTOGRAFIJE

Društvo animatorjev NORMA7 iz Brij je 2. in 3. septembra 2013 v Ajdovščini pripravilo tradicionalno kulturno srečanje in ga namenilo likovnim, literarnim in glasbenim ustvarjalcem ter vsem ljubiteljem slike, besede in glasbe.
BENJAMIN ŽNIDARŠIČ Na deseti ulični likovni delavnici so slikarji na temo »Kaj je sreča,« ustvarjali ob grajskem obzidju ob reki Hubelj in v starem mestnem jedru Ajdovščine. Med njimi so bili tudi slikarji Likovne sekcije Zveze paraplegikov Slovenije – Metod Zakotnik, Anka Vesel, Klavdij Leban, Irena Furlan in Benjamin Žnidaršič, ki je s slikanjem z usti pri mimoidočih vzbujal še posebno pozornost.
Na sedmem dvodnevnem literarnem maratonu RDEČA JABOLKA, pa so v popoldanskem času v dvorani Prve slovenske vlade prvi dan maratona svojo literarno besedo prebirali literarni ustvarjalci in recitatorji, ki živijo in ustvarjajo v goriški regiji, drugi dan pa tisti, ki živijo izven nje. RDEČA JABOLKAPesmi Ljubice Jančar iz DP Gorenjske, Darinke Slanovec in Brede Malus iz DP ljubljanske pokrajine, Benjamina Žnidaršiča iz DP Istre in Krasa ter številnih drugih avtorjev pa so med drugim prebirale tudi članice DP ljubljanske pokrajine (Marjana Lavrin, Alenka Tratnjek, Ana Feržan, Majda Ravnikar) ter Metod Zakotnik, član DP Gorenjske in vodja kulturnih dejavnosti pri Zvezi paraplegikov Slovenije. S kitaro jih je spremljala odlična kitaristka in slikarka Ljudmila Turk.Kulturni maraton Podelili so tudi priznanja za pesmi iz cikla Beseda je most, kulturni praznik pa je popestrila in obogatila še naša znana pevka Jožica Kališnik.
Sestavni del kulturnega dogajanja v Ajdovščini pa je bil tudi ulični radio POETIKUM na katerem je prav takos ob spremljavi naše kitaristke, svoje pesmi predstavila pesnica Darinka Slanovec.
V času, ko je pred dvorano potekal ulični radio, so organizatorji za udeležence kulturnega srečanja pripravili tudi ogled znamenitosti Ajdovščine. Vodila ga je Nadja Kodrič.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd