+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

V VELESLALOMU NA ROGLI SLAVIL GAL JAKIČ

smuc1

FOTOGRAFIJENa smučiščih Rogle je od 27. do 29. januarja potekal že sedmi smučarski kamp. Tradicionalno smučarsko srečanje paraplegikov in tetraplegikov ter študentk prostovoljk Zdravstvene fakultete je smuc1pripravila Zveza paraplegikov Slovenije. Izvedbo kampa je podprla Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite s tem, da je omogočila najem monoskijev avstrijskega proizvajalca Praschberger, s katerimi so nekateri smučarji tudi tekmovali. Za promocijo je poskrbel naš sodelavec Peter Osterveršnik (TO BI – Udobno po svetu).
Prvi in drugi dan so smučarji po krajših jutranjih teoretičnih napotkih trenirali na smučiščih Planja in Mašin žaga, zadnji dan pa na slednji pripravili tudi tekmovanje v veleslalomu. Za učenje smuc2prvih zavojev in trening izkušenih tekmovalcev so imeli zelo dobre pogoje, medtem ko je bilo tekmovanje na mehki in proti koncu že razriti progi, dokaj težko.
Tudi letošnji kamp je privabil nekaj novih ljubiteljev smučanja. Pri prvih spustih na blagih strminah in prvih zavojih je bilo seveda veliko padcev, toda tu so bile smučanja vešče študentke Zdravstvene fakultete (oddelek delovna terapija) in njihova mentorica Alenka Plemelj, prof. ki so takoj priskočile in pomagale pri vstajanju. No, vsako uro je bilo teh pomoči vse manj, pri spoznavanju smučarskih veščin pa je sodelovala je tudi odlična poznavalka smučanja na monoskijih Nika Šuc. Povemo naj, da smučanje z monoskijem le ni tako zahtevno kot zgleda na prvi pogled, res pa je, da ga tisti smučarji, ki so smučali že pred poškodbo, veliko lažje osvojijo.
Naš tradicionalni smučarski kamp je vse bolj privlačen tudi za ljubitelje belih strmin iz drugih republik nekdanje Jugoslavije. Že nekaj let se ga udeležujeta tetraplegik Zdravko Lakič in njegov spremljevalec Tomislav Milkovič iz Hrvaške, tokrat pa sta se jima pridružila še Biljana Nedić in Dragan Skima iz Bosne in Hercegovine.smuc3
Zadnji dan so smučarji svoje znanje preizkusili na veleslalomski tekmi. Progo so prevozili trikrat, najvišjo stopničko pa je nekako po pričakovanju osvojil naš najboljši smučar Gal Jakič. Na drugo se je povzpel Toni Zakrajšek, na tretjo pa veteran Žiga Breznik. Četrti je bil Jani Učakar, peti pa mladi nadebudni smučar Jernej Slivnik. Za čim boljše rezultate pa so se pomerili tudi spremljevalci in svojci naših smučarjev.
Za nemoten potek tekmovanja in elektronsko merjenje rezultatov je pod vodstvom Uroša Martinška skrbela ekipa UNITUR, za organizacijo in izvedbo kampa pa vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije Gregor Gračner.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd