+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

VELIK SLIKARSKI USPEH NAŠIH SLIKARJEV NA XLV. MEDNARODNEM SLIKARSKEM EX-TEMPORU 2010 V PIRANU

FOTOGRAFIJE

DSC_0252Naš res bogat kulturni teden slikarskega druženja v Pacugu smo zaključili z največjih uspehom naših slikarjev DSC_0283na XLV. mednarodni slikarski EX-TEMPORE v Piranu. 4. Septembra 2010 je bila na Tartinijevem trgu v Piranu razglasitev rezultatov natečaja za izbor najboljših del narejenih v prvem tednu septembra v okviru enega največjih slikarskih EX-TEMPOROV v tem delu Evrope.

Po rdeči preprogi nagrajencev so se zapeljali oz. sprehodili Benjamin Žnidaršič, Stojan Rutar in Vojko Gašperut. Na razstavo je bil uvrščen tudi mentor Izidor Jalovec. Iz naše likovne šole pa so sodelovali še Mario Barbujani, Lidija Jalovec in Irena Furlanič. Mednarodna sDSC_0293trokovna žirija v sestavi: Majda Božeglav Japelj iz Pirana, Renzo Grigolon, Grado (Italija), Sabina Salamon, Rijeka (Hrvaška) in Toni Biloslav, Piran (tajnik) je pregledala kar 275 likovnih ustvarjalcev iz devetih držav. Prijavilo se je 310 udeležencev. Razstava je postavljena v prostorih skladišča soli Monfort. Razstavljenih je 79 del.
rutar-extempore
Gre za največji slikarski skupinski uspeh, slikarjev, ki so skupaj ustvarjali v Pacugu pod mentorskim vodstvom Rassa Causeviga in akademskega slikarja Izidorja Jalovca. Ob tem lahko govorimo o dobrem delu mentorjev in strokovnem pristopu likovnega izobraževanja, ki prej ali slej lahko prinese dobre rezultate tudi drugim slikarjem.

REZULTATI IN NAGRADE

E: dpik.koper@gmail.com