+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

VSE ZA VARNOST V PROMETU

avto rely

avto relyV Murski Soboti je 17. septembra 2016 pod geslom »Vse za varnost v prometu« potekal tradicionalni Avto moto rally. 16. odprto tekmovanje za voznike motornih koles in osebnih avtomobilov, ki je potekalo v treh disciplinah, so organizatorji posvetili prazniku Občine Moravske Toplice. Med neinvalidnimi vozniki so tekmovali tudi vozniki paraplegiki in tetraplegiki.
Pred začetkom tekmovanja je zbrane pozdravil predsednik Zveze šoferjev in avtomehanikov Franc Čarni in jim zaželel veliko uspeha predvsem pa varno vožnjo tudi v prihodnje. Nato se je 27 voznikov pri Prometno varnostnem centru – Španik pomerilo v spretnostni vožnji, kjer so morali uspešno prepeljati pet ovir. Pot so nadaljevali po začrtani trasi, s ciljem v Sebeborcih, kjer so preizkusili še svoje teoretično znanje o cestno prometnih predpisih. Tradicionalno tekmovanje je pripravilo Društvo paraplegikov Prekmurja in Prlekije v sodelovanju z Zvezo paraplegikov Slovenije, Zvezo šoferjev in avtomehanikov Murska Sobota ter Moto klubom Veterani. Celotno dogajanje je povezoval športni novinar Murskega vala Tonček Gider.
Ko se je tekmovalni del zaključil je sledila še razglasitev rezultatov in podelitev medalj, ki sta jo izvedla predsednik ZŠAM Franc Čarni in župan Občine Moravske Toplice Alojz Glavač. Pred podelitvijo je vse zbrane v imenu Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije nagovoril tudi referent za šport Franc Borovnjak in se zahvalil za udeležbo. Posebno zahvalo je namenil gostom iz tujine (Hrvaške in BIH), ki se omenjenega tekmovanja redno udeležujejo.
V kategoriji motornih koles s prikolico (tetraplegiki) je medaljo za prvo mesto prejel Franc Ekart. V kategoriji osebnih avtomobilov – paraplegiki je zlato medaljo osvojil Jordan Ušaj, srebrno Vinko Hren, bronasto pa Bojan Ciman. V kategoriji osebnih avtomobilov – tetraplegiki je bil prvi Irfad Rekić iz Federacije Bosne in Hercegovine, na drugo mesto se je uvrstil Leon Jurkovič na tretje pa Alojz Velner. V ženski konkurenci je prvo mesto pripadlo Anici Radej, drugo pa Jožici Zadravec.
Avto moto rally je edinstven dogodek v Sloveniji, zato je razveseljivo, da se ga paraplegiki in tetraplegiki redno udeležujejo. Želeli bi, da bi bila večja udeležba iz pokrajinskih društev Zveze, saj je vsako leto slabša. Organizatorji pa so še posebej veseli gostov iz Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd