+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

ZBORNIK – 40. OBLETNICA ORGANIZIRANEGA DELOVANJA

Zbornik.pdf Zbornik.pdf (6.78 MB)

thumb_zbornik.jpgPri Zvezi so ob 40. obletnici organiziranega delovanja obeležili tudi s publikacijo, ki bo v besedi in sliki trajno predstavljala razvoj, zgodovino in vrednoto organizacije. Zdaj, ko je Zbornik zagledal luč sveta, vidimo, da je naš trud, ki smo ga vložili pri zbiranju tako pisnega kot slikovnega gradiva, bogato poplačan. Zbornik je uredil Jože Globokar, oblikoval in za tisk pa pripravil naš član Benjamin Žnidaršič.

 

V Zborniku so nagovori ustanovitelja in prvega predsednika Ivana Peršaka, sedanjega predsednika Daneta Kastelica in pokrovitelja našega jubileja – predsednika Vlade RS Boruta Pahorja. V njem se predstavljajo naša pokrajinska društva in programi našega dela, poseben poudarek pa smo dali zgodovini in razvoju naše organizacije. Želeli smo predstaviti dogodke, ki so bili najbolj pomembni v posameznem letu. Vendar smo imeli kar nekaj težav, še posebej v prvem desetletnem obdobju. Takrat je bilo bolj malo fotografskih aparatov, ki bi ovekovečili naša dogajanja, pa tudi arhiv pisnega gradiva je bolj skromen. Ker nismo imeli enega ali drugega podatka, smo morali izpustiti veliko teh dogodkov, ki bi v Zborniku vsekakor zaslužili predstavitev. V vseh štirih desetletjih smo prav gotovo največ pozornosti posvečali reševanju socialnih stisk naših članov oziroma reševanju socialne problematike, pa zaradi fotografij tudi teh predstavitev ni v zborniku.
Vendar pa naj ob tem pregledu vsaj omenimo, da brez naših številnih delavcev, sodelavcev in prijateljev, ki so se nesebično trudili pri razvoju naše organizacije, ne bi dosegli tega uspeha. Njihov doprinos je zelo velik, zato vsem skupaj in še vsakemu posebej najlepša hvala.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd