+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

SLAVNOSTNA AKADEMIJA OB 40. OBLETNICI ORGANIZIRANEGA DELOVANJA

thumb_mons-40

FOTOGRAFIJE

Slovenski paraplegiki in tetraplegiki smo visok jubilej našega skupnega druženja in razvoja, slovesno proslavili 16. aprila v Plečnikovi dvorani Kongresnega centra Mons v Ljubljani. Torej na thumb_mons-40dan ustanovitve organizacije. thumb_mons1
Številne ugledne goste, sodelavce, prijatelje in člane so ob čestitkah nagovorili: slavnostni govornik Jožef Školč – Državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade RS, Boris Šušteršič – predsednik Nacionalnega sveta invalidskih organizacij in Dane Kastelic – predsednik Zveze paraplegikov Slovenije.

Začetek slovesne proslave je naznanila folklorna skupina KD Vidovo iz Šentvida pri Stični, ki pod vodstvom Nataše Hribar ohranja različne ljudske običaje in plese slovenskih pokrajin. Pravi trenutek obeležja visokega jubileja pa je z Zdravljico začel moški pevski zbor pod vodstvom Tomaža Tozona.
thumb_mons2Voditelja kulturno, umetniško zabavnega thumb_mons4programa, Ida Baš in Jure Sešek sta zatem z izbranimi besedami prepletala prireditev na kateri smo petintridesetim najbolj zaslužnim članom in sodelavcem podelili: priznanja, bronaste, srebrne in zlate plakete ter devetim ustanovnim članom najvišje priznanje zveze ČASTNI ČLAN. Ustanovni odbor so sestavljali: Ivan Peršak, Ivan Tajnšek, Pavla Sitar, Tine Gorenc, Lojze Cvar, Branko Rupnik, Vojko Gašperut, Jože Globokar, Zlatko Bernašek ter pokojni Heda Ivnik in Tatjana Šušteršič. V imenu vseh dobitnikov najvišjih priznanj se je zahvalil Ivan Peršak in hkrati orisal najbolj pomembne dogodke v tem štiridesetletnem obdobju.
Zavedamo se, da so za razvoj organizacije, ki je v štirih desetletjih zrasla iz skromne Sekcije  v reprezentativno in prepoznavno Zvezo paraplegikov Slovenije, zaslužni še mnogi. Nismo jih pozabili in se jih bomo spomnili v bližnji prihodnosti ob odprtju Doma paraplegikov na Pacugu. Ob zaključku slovesne Akademije je na svoj, posebno doživet način celostno zgodovino razvoja naše organizacije, predstavil zdravnik in naš velik prijatelj primarij Rajko Turk. Naše poslanstvo je omenil tudi direktor FIHO Janez Jug, s sliko pa je priznanje uspehu naši organizaciji dalo tudi Združenje Multiple skleroze.
Poseben glasbeni pečat je slovesnemu dogodku dala vse bolj priljubljena pevka Nuška Drašček, ki je s svojim izbranim nastopom navdušila prav vsakega.
In tako kot je folklorna skupina iz Šentvida naše praznovanje štirih uspešnih desetletij odprla, ga je z zadnjim nastopom tudi zaključila.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd