+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

LAŠKO OPEN 2016

laska1

FOTOGRAFIJEV Hotelu Zdravilišča Laško je 19. oktobra 2016 potekal že peti tradicionalni turnir v namiznem tenisu – Laško open 2016. Enajsta laska1skupina paraplegikov in tetraplegikov iz pokrajinski društev Zveze paraplegikov Slovenije, ki so v tem času na skupinski obnovitveni rehabilitaciji (SOR) v našem najbolj priljubljenem zdravilišču, je tokrat z uslužbenci zdravilišča že petič zapored pripravila nadvse zanimiv in nekoliko šaljiv namizno teniški turnir.
laska2Po temeljitih pripravah se je v telovadnici zdravilišča v dveh skupinah (A in B) in na dveh mizah pomerilo deset mešanih dvojic. Seveda je bila v predpriprave vključenih  cela vrsta služb. Od “psihologov” do odličnih fizioterapevtov zdravilišča ter kuharjev in slaščičarjev, ki so nam po turnirju pripravili slovesno večerjo in imenitno torto.
Za zdravilišče so pod vodstvom kapetanke Irene Škorja tekmovali: Jana, Sergej, Damjana, Simon, Jure, Nikola, Robi, Primož, Franc in Irena  za paraplegike, kijih je vodila kapetanka Mirjam Kanalec pa: legenda našega namiznega tenisa in paraolimpijec Bojan, njegov mlajši rival Primož ter Ivana, Hermina, Borut, Matej, Uroš, Henrik, Eva in Stojan.
Pri žrebanju parov so naredili manjšo izjemo in žreb »priredili« tako, da sta se dvojici, favoritov Bojan–Primož in Primož-Jana zaradi zanimivosti in napetosti turnirja pomerili v finalnem srečanju.
Za tretje mesto sta se udarili dvojici Hermina–Niko in Stojan-Simon. Boljša je bila dvojica Hermina-Niko.
Ob bučnem navijanju in spodbujanju sta se za lovoriko Laško open 2016 udarili dvojici Bojan-Primož in Primož-Jana. Zmagala je dvojica Primož-Jana.
Ob razglasitvi rezultatov so vsi tekmovalci prejeli praktične nagrade zdravilišča, veselo razpoloženje je še popestril kitarist in pevec Blaž Pentek.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd