+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

NOVO VODSTVO ZVEZE LIKOVNIH DRUŠTEV SLOVENIJE

P5265656-m

Trbovlje, 26. maja 2012 – Na izrednem občnem zboru Zveze likovnih društev Slovenije je bilo, v Rudarskem domu v Trbovljah, zaradi neaktivnosti starega vodstva, izvoljeno novo vodstvo. Za predsednika je bil izvoljen Branko Železnik (RELIK Trbovlje), za podpredsednico Leonida Goropevšek Kočar (Likovno društvo Mengeš), za tajnico Kaja Železnik (RELIK Trbovlje) in v upravni odbor: Benjamin Žnidaršič (Društvo paraplegikov Istre in Krasa ), Milan Vlašič (Društvo ljubiteljev likovnega ustvarjanja Kočevje), Jana Strušnik (Društvo likovnikov Ljubljana), Jasna Slokan in Lidija Pouše (Društvo LILA Litija).

Izredne seje so se udeležili predstavniki 12 likovnih društev Slovenije in so vsi konstruktivno sodelovali v razpravi, ki je temeljila na osnovnih nalogah novega vodstva.

P5265656-mPrav gotovo bo našo pozornost, po enoletnem mrtvilu Zveze likovnih društev Slovenije, vsaj za tri leta zaznamovalo novo vodstvo te organizacije. Novo vodstvo se je zavezalo, da bo v svojem programu poskušalo uveljaviti prepoznavnejšo vlogo v slovenskem likovnem prostoru. Skozi EU projekte pa vstopilo v mednarodni prostor v okviru izvajanja projektov, ki bodo zagotavljali strokovno pomoč, informiranje ter svetovanje društvom v smislu dolgoročnih rešitev. Zveza likovnih društev Slovenije je zavezana k izvedbi likovnih izobraževalnih programov, organiziranju kulturnih prireditev in medgeneracijskemu druženju njenih članic in članov. Odgovornost pa novo vodstvo prevzema tudi za izvedbo likovnega izbora za »Zlato paleto«, ki bo v bodoče temeljilo na strokovnosti ter prispevalo k socialni vključenosti, kulturni raznolikosti in likovnemu razvoju.

SLIKA: Novi UO Zveze likovnih društev Slovenije. (od leve; Jasna Slokan, Lidija Pouše, podpredsednica Leonida Goropevšek Kočar, Jana Strušnik, Benjamin Žnidaršič, Milan Vlašič, predsednik Branko Železnik in tajnica Kaja Železnik)


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd