+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

OBČNI ZBOR IN SREČANJE S PREDSTAVNIKI JAVNEGA ŽIVLJENJA

 

SREČANJE POSLANCEV IN ŽUPANOV Z INVALIDI

HUDIČEVEC, 20. april 2007 –  Na Turistični kmetiji Hudičevec smo imeli 20.4. 2007 občni zbor in srečanje članov s poslanci, župani, predstavniki županov, sodelavci, predstavniki medijev, gosti in članicami in člani! Vsako leto se srečamo v podobni zasedbi, da prevetrimo aktualne dogodke, ki so pomembni za nas invalide in da se Društvo paraplegikov Istre in Krasa in Zveza paraplegikov Slovenije predstavi s svojim delom in tako na nek način poda poročilo občinam, ki nas preko prijavljenih programov in projektov podpirajo. Vsi si želimo to izboljšati in zato pripravljamo podobna srečanja, da se spoznamo. Predstavniki občin spoznajo naše delo in ga ocenijo, mi pa predstavimo svoje težave, ki nas ovirajo pri vključevanju v življenje.

Zavedati se moramo da so vsi naši uspehi plod razvejanega dela naše organizacije, ki je temeljilo na volonterskem delu posameznikov in da je vodenje Društev in Zvez postalo primerljivo z vodenjem podjetja. V takšnih razsežnostih postane delo bolj zapleteno in pomembno je, da se z informacijami tudi mi večkrat predstavimo v javnosti, obenem pa se tudi naši člani počutijo bolj pomembni in odgovorni, predvsem pa dobijo občutek, da niso pozabljeni. Ni ga čez občutek, ki ga prav predstavniki javnega življenja in nosilci političnih funkcij prinašajo med naše članstvo.

Tokrat so bili med nami prisotni: poslanca DZ g. Josip Bajc in g.Zvone Črnač. Župani občine Postojna g. Jernej Verbič, župan Občine Ilirska bistrica g. Anton Šenkinc in župan Občine Komen g. Uroš Slamič. Občinski svetnik občine Divača g. Bojan Boštjančič, občinski svetnik Občine Sežana Ivan Atelšek in podžupan občine Pivka Boris Rebec. Še posebno smo bili veseli predstavnika županov italijanskih občin g. Nevia Puntina, bivšega župana Ogleja in sekretarja AIICRE, g. Fabricia Puntina kopordinatorja projektov EU, in g. Mitja Podgornika koordinatorja projektov EU v Sloveniji. Poleg tega je bil priosoten predsednik Skupščine Zveze paraplegikov Slovenije Metod Zakotnik in predsednik Društva paraplegikov Istre in Krasa Željko Geci. Prisotna je bila tudi naša strokovna sodelovka soc. Delavka Karmen Zavec. Karmen Zavec je v korist Društva paraplegikov Istre in Krasa in Zveze paraplegikov Slovenije izvedla predavanje na temo Vloga centrov za socialno delo pri vključevanju invalidov.

 

Prireditev je povezoval in vodil Benjamin Žnidaršič.

FOTOGRAFIJE

 

Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd