+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

Otvoritev 5. samostojne razstave Dragice Sušanj in srečanje za Dan žena

thumb_picture 306.jpgObmočno združenje RK Ilirska Bistrica, thumb_picture 289.jpgObmočna obrtno podjetniška zbornica Ilirska Bistrica in Društvo prijateljev mladine Ilirska Bistrica so ob Mednarodem dnevu žena 7. marca 2007 pripravili razstavo Dragice Sušanj v prostorih Obrtno podjetniške zbornice v Ilirski Bistrici, kjer je bila prvič organizirana kakšna likovna razstava. Društvo paraplegikov Istre in Krasa je izkoristilo primeren dogodek, da je pripravilo obisk razstave in srečanje za članice in spremljevalke. V okrepčevalnici »Zemonska Vrata«  V Dolnjnem Zemonu smo se ženskam za njihov praznik zahvalili s šopkom cvetlic.

FOTOGRAFIJE

Glavna organizatorka kulturnega dogodka je bila Jožica Vidmar, kulturni program pa je pripravil Frane Dolgan učitelj likovnega pouka, ki je o Dragici povedal: Upam si trditi, da je Dragica Sušanj ena tistih srečnih ljudi, ki jim je navkljub vsemu, bil dan najprej talent, potem volja in pogum, da je vztrajala in se podala na pot slikarstva. Na različnih likovnih tečajih in delavnicah je spoznala temelje slikarske osnove in z veliko dela in volje hitro napredovala. Leta 2006 je bila uradno sprejeta v Mednarodno združenje slikarjev, ki slikajo z usti ali nogami.

Dragica ustvarja največ v tehniki olja na platnu. Zasvojena je z lepoto narave saj v njej odkriva različna osebna občutja in tihe vzgibe, ki jih potem zu osebno občuteno likovno govorico prenese v vizualno podobo. Soočimo se z dejstvom, da slikarka zaprisega na naravo in popkrajino kot stalni in nikoli izživeti motiv ter navdioh svojega slikarstva. Velikokrat vpliva s svojimi podobami predvsem na gledalčeva čustva, da se zamisli nad mehko skrivnostno pomirjujočo ter velikokrat prehitro minevajočo se lepoto narave. Čeprav v razstavljenih delih prevladuje krajina, je med njenimi deli tudi nekaj tihožitij s premišljeno kompozicijo in uporabo umerjene barvne palete, ki je tako značilna zanjo.

Na začetku nas je pozdravil predsednik Območne obrtno gospodarske zbornice v Ilirski Bistrici gospod Jane Rojc. Pevski zbor Osnovne šole Antona Žnideršiča pod vodstvom Elene Sedmak je zapel nekaj evergreenov, pesnica Patricija Dodič je recitirala nekaj svojih pesmi, kitarista iz OŠ Antona Žnideršiča sta za konec odlično odigrala kitarsko skladbo. Že pred prireditvijo pa so si razstavo ogledali deveti razredi OŠ Antona Žnideršiča in so bili navdušeni in presenečeni nad likovnimi deli Dragice Sušanj. Po končani prireditvi smo se v prijetnem klepetu zadržali v okrepčevalnici »Zemonska Vrata« in tudi z nekaterimi našimi člani, ki živijo v domovih za ostarele, preživeli lep večer.

 


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd