+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

PARAWING 2017 – “PONOVNO V SEDLU”

Šesti izlet z Goldwing motorjiFOTOGRAFIJEŽe šestič zapored so nam člani Združenja GOLDWING SLOVENIJA zagotovili udobnost zadnjih sedežev na njihovih motorjih Honda Goldwing. Ti motorji so varni za vožnjo paraplegikov in tudi tePred odhodom na izlettraplegikov. Seveda pa sami motorji ne zagotovijo popolno varnost, zato so tukaj izkušeni in prekaljeni vozniki Združenja GWS z njihovim predsednikom Jožetom Planincem na čelu. Tokratna pot nas je 24. junija 2017 peljala v drugo državo, natančneje na Hrvaško. Za pot proti hrvaški smo izbrali maloobmejni prehod Brezovica pri Gradinu, kjer nismo pričakovali gostega prometa. Odločitev se je pokazala za pravilno, tako da smo že po dobri uri prispeli v Novigrad. Tam smo tudi naredili krajši postanek, nekateri so čas postanka uporabili za odtočenje odvečne tekočine, Ob prihodu v Pacugdrugi so zaradi vročega vremena tekočino dotočili (seveda brezalkoholno), tretji pa so izbrali obe možnosti.
Pot nazaj nas je vodila po stari cesti mimo Umaga čez mejni prehod Sečovlje in skozi Portorož v naš Dom paraplegikov v Pacugu. Spremljali smo naše zadovoljne obraze, kot tudi obraze članov Združenja Goldwing Slovenija.Nekateri so že pripravljeni za odhod Tako je, tudi vozniki so pokazali zadovoljstvo predvsem, ker so ponovno izvedli nepozaben dan za večje število paraplegikov in tetraplegikov, po drugi strani pa tudi ker je bila celotna vožnja varno izpeljana. Vsak voznik se namreč zaveda odgovornosti, ki jo prevzame tudi za svojega sopotnika in mi invalidi nismo najbolj tipični sovozniki. Vrnitev pred dom v PacugIskrena hvala še enkrat vsem članom Združenja. Še posebna zahvala pa jim gre s strani Društva paraplegikov Gorenjske. Združenje je namreč poleg vožnje ter druženja ob kosilu, doniralo še denarna sredstva za predelavo novega kombiniranega vozila za prevoz invalidov. To vozilo bomo na Društvu paraplegikov prevzeli že naslednji mesec.
Poskrbeti je treba za varno vožnjoPo končani vožnji smo skupaj sedli za mizo ter se razvajali s kosilom, ki so ga nam pripravili v Domu paraplegikov. Ob tej priložnosti bi omenil še izjemno angažiranost vseh zaposlenih v domu, ki so nam pripravili čudovit zaključek dneva. Vidi se, da dom diha z nami in kot član Zveze paraplegikov Slovenije sem bil ponosen nad dosežkom, katerega plod je današnji Dom paraplegikov Pacug. Celotna ponudba od kuhinje, urejene okolice pa do kopanja v bazenu je bila na izredno visokem nivoju, za kar gre pohvala v prvi vrsti direktorici Jani Rožaj.
Torej, v takšni ali podobni zasedbi se vidimo naslednje leto.

Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd