+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

POGAČNIKOV POKAL EKIPI DP LJUBLJANA MERCATOR

pog m 1

FOTOGRAFIJEBILTEN – Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine je 7. in 8. maja 2016 v športni dvorani Edvarda Peperka v Ljubljani pripravilo že 36. memorial Toneta pog m 1Pogačnika z 20. jubilejnim mednarodnim turnirjev v košarki na vozičkih. V dveh skupinah je nastopilo šest ekip iz Avstrije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Črne gore in Slovenije.
Prvi dan je v predtekmovanju DP Ljubljana Mercator z rezultatom 52:33 premagala srbsko ekipo KKK Singidunum, druga tekma je zmago prinesla ekipi KIK Una Sana, ki je RSV Kärnten iz Avstrije ugnala z rezultatom 70:47. V tretji tekmi je slavila srbska ekipa KKK Singidunum, ki je črnogorsko ekipo KK OSI Paramont porazila z rezultatom 52:34, v četrti tekmi je KKI Vodice iz Hrvaške morala premoč priznati ekipi KIK Una Sana (38:73), v peti tekmi pa je bila boljša DP Ljubljana Mercator, ki je brez težav premagala  KK OSI Paramont (60:32). V zadnji tekmi predtekmovanja je RSV Kärnten z rezultatom 58:47 porazila KKI Vodice.
Naslednji dan so se ekipe pomerile za končne uvrstitve. V tekmi za peto mesto sta se pod koši srečali ekipi KKI Vodice in KK OSI Paramont. Boljši so bili hrvaški igralci ki Črnogorce porazili s 65:49.
Za bronasto odličje sta se pomerili RSV Kärnten in KKK Singidunum. Povedli so Srbi, vendar so Avstrijci po prvi četrtini zbrali svoje vrste in že ob polčasu povedli z občutno razliko. Tekmo so suvereno dobili z rezultatom 67:30
V finalni tekmi sta se za pokal Toneta Pogačnika udarili neporaženi ekipi iz predtekmovanja  – KIK Una Sana in DP Ljubljana Mercator. Že v prvih sekundah je povedla je ekipa iz BiH, naši so jih kmalu dohiteli, nato pa sta se ekipi izmenjavali v vodstvu in prvi polčas zaključili z rezultatom 35:26 v korist Slovenije. V končnici tekme je bila po številnih napakah in zgrešenih metih le boljša domača ekipa in tako z rezultatom 61:54 osvojila zmagovalni pokal. Tako kot se v košarki pogosto dogaja je bila tudi ta tekma razburljiva in napeta vse do zadnjih minut.
Tekme so vodili sodniki: Mitja Dečman, Franc Šafarič in Nedžad Budimljić, razglasili pa so tudi najboljšega strelca turnirja. Naslov si je s 94 točkami zagotovil Ramo pog m 4Rekanović, igralec ekipe KIK Bihać. Eno od tekem pa si je ogledal tudi župan Zoran Janković.
Ob razglasitvi rezultatov sta športnike nagovorila predsednica društva Mirjam Kanalec in podpredsednik Zveze paraplegikov Damjan Hovnik, jim čestitala za dosežene uvrstitve, nato pa zmagovalnim ekipam in najboljšemu strelcu podelila pokale. Organizacijske niti so bile v rokah športnega referenta Roberta Žerovnika.
Organizatorji so tudi tokrat pripravili ličen bilten z nagovorom predsednice društva Mirjam Kanalec, predsednika Zveze paraplegikov Daneta Kastelica ter župana mesta in gostitelja Zorana Jankovića. V biltenu je objavljen lep prispevek o Ljubljani kot zeleni prestolnici Evrope 2016 in omenja slovensko prestolnico kot eno izmed stotih trajnostnih destinacij na svetu. Predstavljene so tudi vse ekipe ter številni sponzorji in donatorji.

Spominsko tekmovanje in mednarodni turnir so podprli: zlati sponzor Mercator, srebrni sponzorji: Soča oprema, Ormega, Off Car in Stroka.si, bronasti sponzorji: Brinox, Inotherm in Lentismed ter sponzorji in donatorji: Elektro Ljubljana, Thomy F.E., Thermana Laško, Krona d.d., Mercis d.o.o., Kvader MT d.o.o, Livarstvo Szilagy s.p., Stoja trade d.o.o., ter Zeliščna prodajalna in drogerija Sivka.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd