+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

PRVI KROG DRŽAVNE LIGE IN SPOMINSKO TEKMOVANJE

SAH-koper2013

REZULTATIFOTOGRAFIJE DP Istre in Krasa je bilo tudi v letošnjem letu organizator I. kroga državne šahovske lige, turnir SAH-koper2013pa so ob podpori Zveze paraplegikov Slovenije, posvetili tudi v spomin njihovemu šahistu Viktorju Brezovniku. Tekmovanje je v posamični in ekipni konkurenci potekalo 9. oktobra v prostorih restavracije Emonec v Kopru, na črno belih poljih pa se je pomerilo 20 šahistk in šahistov iz DP jugozahodne Štajerske, DP Dolenjske, Bele krajine in Posavja, DP ljubljanske pokrajine in DP Istre in Krasa.
V prvem delu turnirja je v posamični konkurenci najboljši rezultat dosegel Vojko Gašperut (4), drugo mesto je z enakim številom točk osvojil Benjamin Žnidaršič oba KP, tretje pa Alis Nukič (4) – NM.
Najboljši v posamični konkurenciV spominskem ekipnem tekmovanju je zmagovalni pokal osvojila ekipa DP Ljubljana (12), druga je bila prva ekipa DP Koper (10.5), tretja DP Novo mesto (8.5) četrta druga ekipa DP Koper (7.0), peta prva ekipa DP Celje (5.0), šesta pa druga ekipa DP Celje (2.0).
UVRSTITVE V DRŽAVNI LIGI: prvo mesto DP Ljubljana (7.0), drugo DP Koper (5.5), tretje DP Novo mesto (3.5) in četrto DP Celje (2.0).
Tekmovanje je po pravilih Šahovske zveze Slovenije brez zapletov vodil sodnik Andrej Žnidarčič.

E: dpik.koper@gmail.com