+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

SMUČARSKO TEKMOVANJE V KRANJSKI GORI

thumb_Monoski-zps.jpg

thumb_Monoski-zps.jpg

Zveza paraplegikov Slovenije je 20. januarja na smučišču Brsnina v Kranjski Gori pripravila vse za nemoten potek 1. tekmovanja v veleslalomu za pokal Zveze, hkrati pa tudi demonstracijsko smučanje. Toda dež in odjuga sta naredila svoje. Organizatorji so  morali smučarsko prireditev odpovedati in prestaviti na kasnejši datum (4. 2.). Menimo, da je bila odločitev pravilna, saj so še posebej za tiste, ki bi se prvikrat z monoskijem spustili po strmini, prvi občutki izredno pomembni. Seveda so v lepih zimskih idiličnih dnevih veliko lepši, kot pa v dežju in slabi progi. Prav gotovo bi prišlo tudi do večjega števil padcev, saj se je sneg na progi že udiral. Da o premočenih oblačilih sploh ne govorimo. In tako bi z demonstracijskimi vožnjami dosegli povsem nasproten učinek.
Ker so bili smučarji v Kranjski Gori že zbrani, so izkoristili priložnost in odpoved izkoristili za kratko srečanje. V hotelu Larix je trener smučarske reprezentance Bojan Kavčič predstavil načrtovan potek smučarskega dne, reprezentant Gal Jakič tekmovanje in monoski smučko, referent za šport Gregor Gračner pa namen in cilje smučanja paraplegikov.
Načrtovali so kar pester in zanimiv smučarski dogodek, zato se je pod smučiščem, za naše razmere, zbralo kar lepo število tekmovalcev in drugih smučarskih navdušencev, ki bi radi preizkusili svoje smučarske sposobnosti in se priključili našim rekreativnim smučarjem ali celo tekmovalcem.
Po demonstracijskih vožnjah, naj bi se tekmovalci pomerili v veleslalomu. Načrtovali so tri vožnje, tekmovalec z najboljšim časom pa bi osvojil 1. pokal pokrovitelja Zveze paraplegikov Slovenije. Tako demonstracijske vožnje kot tekmovanje so nameravali tudi posneti in video posnetke nato pokazati, da bi smučarji paraplegiki lahko videli kje so dobro vozili in kje delali napake. Pri celotni prireditvi so želele aktivno sodelovati tudi študentke Visoke šole za zdravstvo v Ljubljani. No, mogoče bodo pogoji 4. februarja v Kranjski Gori boljši.

 


Vsi, ki vas zanima vijuganje po belih strminah pokličite številko 01/ 43-10-240 ali GSM 051/ 618 803!


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd