+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

SPREJEM NOVIH ČLANOV

dp 12 novi clani

dp 12 novi claniV prostorih Zveze smo 7. decembra 2016 sprejeli tiste nove člane, ki so se v pokrajinska društva vključili v letošnjem letu. Spremljali so jih njihovi svojci in nekaj osebnih asistentk.
Ob sprejemu jih je nagovoril predsednik Zveze Dane Kastelic in okvirno predstavil organizacijo s pokrajinskimi društvi. Za tem so jih strokovni delavki Zveze Špela Šušteršič, Hana Ermenc, vodja obnovitvene rehabilitacije Janko Zupan, referent za kulturo Metod Zakotnik in uporabnik OA Janko Kocjan, s dp 12 novi clani1projekcijo programov in komentarjem seznanili s šestimi socialnimi programi, ki jih ZPS izvaja skozi leto (Obnovitvena rehabilitacija, Osebna asistenca, Prilagajanje grajenega okolja, Spodbujanje socialne vključenosti in samostojnega življenja invalidov, Izobraževalna in kulturna dejavnost ter Šport paraplegikov).
V nadaljevanju sproščenega pogovora smo članom predstavili vse ugodnosti in olajšave, ki jih lahko koristijo (olajšave pri nakupu in predelavi avtomobila, avto šola, oprostitev RTV naročnine, oprostitev plačila cestnine, informacije o zakonodaji). Za nove člane je bila dobrodošla tudi informacija o svetovanju arhitekta Zveze pri odpravljanju arhitekturnih ovir s katerimi se skoraj vsi člani srečujejo ob vrnitvi v domače okolje.
Starosta med tetraplegiki Jože Globokar je omenil ažurno urejanje in bogato vsebino spletne strani Zveze in življenjske izkušnje ter aktivno sedeminštiridesetletno sodelovanje z organizacijo od same ustanovitve naprej. Posebej je poudaril ogromno razliko med kvaliteto našega življenja pred petdesetimi leti in danes.
Ker pa smo že zakorakali v veseli december je naše goste obiskal prvi dobri mož Sv. Miklavž in z dobrimi željami vsakemu posebej izročil svoje darilo.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd