+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

TEDENSKA LIKOVNO – LITERARNA KOLONIJA V PINETI

pin-kolonija 12

FOTOGRAFIJESlikarji, rezbarji in en pesnik so se na tedenski koloniji zbrali v Domu paraplegikov v Pineti. Na tokratni likovni kolonijipin-kolonija 12 so svoje slikarsko in rezbarsko znanje od 12. do 19. septembra nadgrajevali: Jožica Ameršek, Zorica Razboršek, Dragica Sušanj,  Franc Ekart, Vojko Gašperut, Radovan Gros, Jakob Kavčič, Klavdij Leban, Anka Vesel in vodja Metod Zakotnik. Sončni jesenski dnevi so bili kot naročeni za umetniško ustvarjanje. Slikarji so se izpopolnjevali in ustvarjali v različnih tehnikah (risba, akril in olje na platnu). Nastale so upodobitve značilne za obalno pokrajino, tihožitij, portretov, v rezbarskem kotičku pa čudovite lesene skulpture. Z nasveti je svoje znanje posredoval priznani slikar Janez Kovačič. Izdelki so bili razstavljeni na terasi Doma paraplegikov, ki so si jih mimoidoči z zanimanjem ogledovali. Najbolj navdušeni pa so bili nad ustvarjalci, ki slikajo z usti. Za dobro počutje in razvajanje so skrbele Irena Ekart, Jelka Bauman, Lučka Kocijančič in Jana Hribar, večere pa je z recitali popestril Jakob Kavčič.
Kolonijo je organizirala Zveza paraplegikov Slovenije podprl pa JSKD.

E: dpik.koper@gmail.com