+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

TRETJI DAN DNEVI KULTURE INVALIDOV – VEČER YU-ROCK GLASBE

kulturni11-t

kulturni11-tFOTOGRAFIJE

Poleg likovnih delavnic, ki pod mentorskim vodstvom akademskega slikarja Izidorja Jalovca in Rassa Causeviga potekajo vsak dan v dopoldanskem in popoldanskem času, je sredin kulturni večer 1. septembra zaznamoval koncert ansambla – OUTSIDERS BAND “YUGO ROCK”kulturni22-t
Bend se je »rodil« januarja 2008, ko so svoje moči združili David Čauševič – bas kitara, Denis Živkovič – kitara, Štefan Prajnšperger – bobni, Nejc Štrajnrajh – klaviature in Anže Čuk – vokal. Kot ljubitelji Yu-rocka in tuje rock glasbe so s takšnim repertoarjem začeli tudi koncertirati. Kmalu so se uveljavili in po nastopih v lokalih in barih že začeli nastopati na velikih odrih. Najprej kot predskupina večjim slovenskim YU-ROCK bendom, nato pa so se jim uresničile sanje in letošnjega junija že posneli prvi CD in videospot. Njihovi oboževalci ga bodo lahko v kratkem lahko slišali na njihovi spletni strani in na radijskih valovih. In tako zdaj v nekoliko drugačni postavi vadijo s polno paro.
kulturni33-tSeveda so nas na koncertu navdušili z značilno rock glasbo. Zaigrali so nam znane »komade« še bolj znanih ansamblov YU-ROCKA (Bijelo dugme, Riblja čorba, Plavi orkestar, Parni valjak, Pankrti, DENIS&DENIS, Divjle jagode) in nas na trenutke popeljali nekoliko nazaj v čase dobrega starega rocka. Seveda so »razturali«, da se je tresel cel Pacug, med drugim pa smo slišali znane »štiklce.« kot so: Kad ljubi Bosanac, za njim pa še Računajte na nas, Motori, Lipe cvatu, Bandera rossa itd. itd Ob koncu lahko zapišemo, da ima ta ansambel še velike perspektive, kajti enostavno rečeno – res so dobri!

V prostorih doma se z več ko sedemdesetimi slikami na stenah predstavljajo: Vojko Gašperut, Stojan Zafred, Branko Rupnik, Željko Vertelj, Boris Šter, Zorica Razboršek, Dragica Sušanj, Jožica Ameršek, Angela Medved, Jani Bevc, Miran Jernejšek, Franc Ekart, Klavdij Leban, Jože Tomažič, Metod Zakotnik, Radovan Gros, Ljudmila Turk, Jože Vodušek, Rezka Arnuš, Stojan Rutar, Sonja Pouhe, Jasna Tepina in Benjamin Žnidaršič in Izik Adir iz Izraela ter Mario Barbujani iz Italije.

 


PRIREDITVE SO OMOGOČILI:

ZVEZA PARAPLEGIKOV SLOVENIJE
DRUŠTVO PARAPLEGIKOV ISTRE IN KRASA
DOM PARAPLEGIKOV, Pacug
LUKA KOPER, Sklad Živeti s pristaniščem
OBČINA PIRAN
OBČINA POSTOJNA
OBČINA KOMEN
JAVNI SKLAD RS ZA KULTURNO DEJAVNOST
MERCATOR d.d., Ljubljana
ARS VIVA, Podcerkev


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd