+386 (0)41 697 560
dpik.koper@gmail.com

ZAVRTIMO SLOVENIJO

LETAK S parakolesarji in projektom Zavrtimo Slovenijo želimo slovenski širši javnosti predstaviti izzive in življenjske zgodbe športnikov invalidov. Hkrati želimo tudi aktivno delovati pri promociji in razvoju rekreativnega parakolesarstva in v ta namen zbirati sredstva za ročno kolo, ki bo na voljo za izposojo na Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Republike Slovenije – Soča.
Zadnji teden v avgustu (24. – 29. 8. 2015) se bo skupina ročnih kolesarjev Kolesarskega kluba Tuš – Bauerfeind v družbi nekaterih naših najboljših poklicnih in amaterskih kolesarjev v okviru akcije odpravila na turnejo po Sloveniji. Na petdnevni poti od Kopra do Lendave bodo zbirali sredstva  za nakup ročnega kolesa ter organizacijo športnih motivacijskih kampov za mlade invalide, ki jim bodo omogočali kakovostne začetke aktivnega športnega življenja.
Startali bodo 24. avgusta  2015 izpred Taverne v Kopru, Pristaniška ul. 1, nadaljevali 25. izpred Športne hiše v Ljubljani, Breg 2, 26. se bodo zbrali pri Velodromu v Kranju,Škofjeloška ul. 14, 28. pri hotelu Evropa na Krekovem trgu v Celju in 29. avgusta kolesarjenje zaključili v Lendavi.
K sodelovanju v projektu smo povabili tudi rekreativna kolesarska društva in profesionalne kolesarske klube. Z našimi parakolesarji bodo v različnih mestih pedala skupaj zavrteli: člani Kolesarskega društva Rog Ljubljana, Kolesarskega kluba Sava Kranj, Kolesarskega kluba Tušmobil, celjski rekreativni kolesarji Celjske runde, Športnega društvo 3-šport Koper, Klub slovenskih biciklistov 1887 in drugi.
Gibanje in šport sta tudi pri invalidih ključna dejavnika pri pridobivanju telesne kondicije in ohranjevanju zdravja. Športno-rekreativna vadba pripomore k bolj zdravemu, kvalitetnemu in manj stresnemu življenju pa tudi boljši samopodobi. Strokovnjaki poudarjajo, da je zelo pomembno, da se posameznik s poškodbo ali okvaro hrbtenjače že v času rehabilitacije prične ukvarjati s športno-rekreativno dejavnostjo. Več o pobudnikih akcije na www.parakolesar.si in http://www.zavrtimoslovenijo.si/.
Pridružite se nam v projektu Zavrtimo Slovenijo. V ta namen smo vzpostavili sistem SMS donacij. Uporabniki Telekoma, Debitela, Izimobila, Tušmobila in Simobila lahko preko mobilnih telefonov pošljejo SMS s ključno besedo KOLO1 ali KOLO5 in s tem prispevajo 1 oz. 5 evrov za nakup ročnega kolesa. Sredstva lahko donirate tudi direktno na TR društva SI56 0204 5026 1521 406 (NLB d.d.), Športno društvo Eskadrilja 2050, Trnovska ulica 2, 1000 Ljubljana z obveznim pripisom ZAVRTIMO KOLESA.


Društvo paraplegikov Istre in Krasa - Associazione dei paraplegici d Istria e Carso
Vanganelska 008 F, 6000 KOPER
G: +386 (0)41 697 560
E: dpik.koper@gmail.com

TRR: 10100-0034623369
Banka Koper
Matična številka: 518942000
Davčna številka: 84790962

NAŠE PROGRAME FINANČNO PODPIRAJO NASLEDNJE OBČINE IN DRŽAVNE JAVNE USTANOVE:

mddszee

fihozps

grb kopergrb izolagrb pirangrb ilirska bistrica

grb postojnagrb sezanagrb komengrb divaca

grb pivkagrb hrpelje kozinagrb ankaran

 

SPONZORJI IN DONATORJI:

Logo lukakoperLogo zivetispristaniscem

Springer riders logojskd